BEDRIJVEN

Leefstijlcoaching voor bedrijven in Groningen

Naast individuele leefstijlcoaching en het begeleiden bij het COOL-programma adviseer en coach ik ook organisaties en hun medewerkers op het gebied van werkkracht en (werk)geluk.

Waarom leefstijlcoaching voor bedrijven?

Werken is niet meer zoals vroeger, arbeid leveren in ruil voor geld. Het is een belangrijk onderdeel van het leven geworden en vaak nauw verweven met ons privéleven in deze 24-uurs samenleving.

Burn-out klachten onder werknemers

Altijd beschikbaar en bereikbaar zijn. Dit levert voor veel werknemers druk op. De huidige cijfers liegen er ook niet om: 1 op de 6 werknemers schijnt last te hebben van burn-out klachten. Dat is ruim 17% van alle medewerkers in Nederland. 

leefstijlcoach bedrijven

Werknemers met burn-out klachten ervaren over het algemeen minder (werk)geluk en zijn minder goed in staat om hun kwaliteiten volledig in te zetten. Dit is voor beide partijen natuurlijk geen gewenste situatie.  

Voordelen leefstijlcoaching 

Het aanbieden van leefstijlcoaching kan een mooie uitkomst bieden in het geval je als bedrijf preventief burn-outs wilt aanpakken

Wat levert een leefstijlcoachingstraject onder werknemers op?

  • Je geeft werknemers de kans om zich te kunnen uiten, waardoor ze zich meer gehoord voelen. 
  • Vitale medewerkers zorgen voor een verhoging van de productiviteit. 
  • De kosten voor het ziekteverzuim gaan naar beneden.
  • Door tijd en aandacht te besteden aan het welzijn van jouw medewerkers zorg je voor een versterkte verbinding tussen de werknemer en het bedrijf.

Dat klinkt natuurlijk goed! Maar hoe ziet leefstijlcoaching voor bedrijven er in de praktijk uit? 

Hoe werkt leefstijlcoaching voor bedrijven?

Werkkracht is ondermeer te beïnvloeden door de cultuur, de autonomiteit van de medewerker, de faciliteiten die geboden worden en organisatiestructuren. Als organisatie is het daarom van belang om een veilige werkomgeving voor de medewerkers te creëren. 

Ik help organisaties om beter zicht te krijgen op hoe het echt gaat met de werkkracht van hun medewerkers en hoe ze hun organisaties kunnen verbeteren. De werkvormen die ik hiervoor gebruik zijn bewezen methodieken: de quickscan, de healthcheck & workshops. 

Quickscan voor bedrijven

Een organisatie quickscan laat zien in welke gebieden er nog uitdagingen liggen voor het bedrijf. De facetten waarop vragen gesteld worden zijn; gezondheid, ontwikkeling, cultuur, structuur, visie en veerkracht.

Om een goed beeld te krijgen bij het werkgeluk van jouw organisatie is het goed om deze quickscan door zoveel mogelijk medewerkers te laten invullen. De antwoorden worden vervolgens verwerkt in een zogenaamde organisatie spinnenweb. Op die manier ontstaat er een visuele weergave van de uitdagingen en de werkkracht van je organisatie.

Healthcheck voor bedrijven

Een ander bewezen werkvorm die ingezet kan worden is de healthcheck. Dit is een uitgebreide vragenlijst waarmee zowel de medewerker als de ondernemer inzicht kunnen verkrijgen op de mentale gezondheid van de werknemer.

Beide werkvormen geven duidelijkheid over de ‘mentale gezondheid’ van jouw organisatie. Je weet daarna waar de uitdagingen liggen en waar je op in moet gaan zetten om de werkkracht van jouw bedrijf te vergroten.

Kosten 

Voor een gesprek hanteer ik een tarief van € 65,00. Een gesprek duurt ongeveer 1-1½ uur. 

leefstijlcoach bedrijven

Voor meer informatie, als ondernemer of medewerker, kun je altijd vrijblijvend contact met mij opnemen.