INDIVIDUELE COACHING

Individuele leefstijlcoaching in Groningen

Met individuele coaching heb jij 1-1 coaching en kijken we samen naar wat je vraag is en wat je graag zou willen bereiken. Want wat is nu belangrijker in het leven dan jouw fysieke en mentale gezondheid?

Wat is een gezonde leefstijl?

In deze corona-tijd blijkt wederom dat een gezonde weerstand en leefstijl cruciaal is. Het bereiken van een gezonde leefstijl is niet altijd makkelijk. Misschien weet je niet precies wat dit inhoudt of heb je het al vaak geprobeerd, maar is het moeilijk vol te houden.

Veel mensen denken dat een gezonde leefstijl betekent dat je altijd gezond eet en iedere dag sport.  Dit is gewoonweg niet waar. Niet alleen voeding en bewegen hoort bij een gezonde leefstijl, maar stress en de balans in je leven spelen hierin ook een grote rol.

leefstijlcoach groningen

Alles draait om balans. Ja, het is belangrijk om gezond te eten, maar dit hoeft niet iedere dag. En ja, beweging is belangrijk. Maar iedere dag een half uur wandelen kan al wonderen doen.

Wanneer individuele leefstijlcoaching?

Misschien ben je gewend aan je huidige leefpatroon en merk je niet meer waar de drempels liggen, maar herken je onderstaande vragen:

 • Je wilt graag gezonder leven, maar hoe doe je dat en waar begin je?
 • Wat is nu eigenlijk gezond?
 • Al die krantenkoppen die elkaar tegenspreken, Wat is nu gezond?
 • Wat past bij jou?
 • Al diverse pogingen ondernomen en nog niet gelukt?
 • Jij wilt graag, maar je omgeving werkt niet mee.
 • Herken je frustratie bij jezelf en geef je de hoop wat op?

Geloof me, je staat er niet alleen in. Veel mensen worstelen met dezelfde gedachten.

Wat is individuele leefstijlcoaching?

Individuele leefstijlcoaching zorgt ervoor dat jij nieuwe inzichten krijgt in je leefstijl, je voeding, je gezondheid en in je gedrag.

Ik heb een aantal pakketten samengesteld die jou kunnen helpen om weer in een gezonde en ontspannen balans te komen. Deze pakketten zijn samengesteld op basis van evidence-based inzichten.

Wat ga je leren?

Gedurende het traject krijg je meer inzicht in de volgende zaken:

 1. Hoe je leefstijl er werkelijk voor staat en wát jou helpt;
 2. Bewustwording van wat jij wilt en wat jouw doelen zijn;
 3. Hoe je gezondere gewoontes ontwikkelt;
 4. Herkenning van je triggers, je verleidingen en hulpmiddelen;
 5. Je leert strategieën te ontwikkelen om je weerstand te vergroten;
 6. Je leert stapsgewijs dat je een gezonde leefstijl als gewoonte kunt zien en ervaren.

In het eerste gesprek gaan we samen kijken naar jouw huidige leefstijl. Jij stelt vervolgens prioriteiten en één of meerdere doelstelling(en). Vervolgens begeleid ik je zo goed mogelijk bij het traject om ervoor te zorgen dat jij jouw doelstelling(en) behaalt.

Doelstellingen

Doelstellingen zouden bijvoorbeeld kunnen zijn dat je graag wilt afvallen, beter met stress om leert gaan, gezonder wil eten of meer wil bewegen. Door dit soort zaken aan te pakken zal je merken dat je een positieve bijdrage levert aan jouw mentale én fysieke gezondheid.

Het behalen van doelstellingen zal niet altijd gemakkelijk zijn. Het is een investering die tijd, energie, wilskracht en doorzettingsvermogen vraagt.

Leefstijlcoach inschakelen

Heb je het idee dat je wel een steuntje in de rug kunt gebruiken? En wil je weten wat de specifieke mogelijkheden voor jouw situatie zijn?

Neem dan vrijblijvend contact met mij op. Ik help jou om door te zetten en je doelstellingen te bereiken.

individuele leefstijlcoaching

Voor meer informatie kun je altijd vrijblijvend contact met mij opnemen.